Živé streamování umožní bezpečnostním agenturám rychlejší a přesnější reakce

Živé streamování umožní bezpečnostním agenturám rychlejší a přesnější reakce - Inmagazin.cz Kategorie: VOLNÝ ČAS

Bezpečnostní služba se posouvá opět o krok dál díky nové generaci speciálních kamer, které poskytují živý přenos. Díky tomu může fyzická ostraha bezprostředně reagovat nejen na místě události, ale i okamžitě vyhodnocovat situaci ve vzdáleném operačním středisku.



Kamera, která se nosí „na těle”

Tyto nejmodernější kamerové systémy neslouží ke statické instalaci, ale připínají se přímo na oděv pracovníka fyzické ostrahy. Tzv. „nositelná kamera” je vybavena velkým tlačítkem, přes které se pouhým dotykem spouští nebo vypíná nahrávání.

V bezpečnostní agentuře TOP security oceňují, že práce s těmito kamerami je rychlá, pohodlná a výrazně usnadňuje koordinaci činností ve chvíli, kdy je potřeba řešit nějaký incident.

Efektivní propojení mezi strážným a vzdálenou bezpečnostní službou

Data z kamery (videa, zvuk, metadata) putují z reálné scény přímo do operačního střediska pultu centrální ochrany, kde umožňují pracovníkům provádějícím monitoring okamžitě informovaně rozhodovat o postupu v dané situaci.

propojeni

Výhodou nositelných kamer je také:

  • Možnost aktivace přednahrávky. Jde o 90 vteřinovou sekvenci připojující se k nahrávce v okamžiku zapnutí kamery. Tato přednahrávka umožní vrátit se z reálného streamu až o 1,5 minuty zpět v čase a lépe vyhodnotit situaci.
  • Kamera umožňuje současné zapnutí nahrávání i přenos dat, jako jsou údaje o GPS poloze, které vzdálenému operátorovi umožní lokalizovat polohu ostrahy.
  • Chytrá funkce kamery upozorní operátora o zahájení streamování a naopak ostrahu upozorní na to, že se operátor ke streamu připojil. Obě strany hned vědí, že jsou ve spojení.
  • Přenášená data se dají zobrazit jak na počítači, tak na mobilním zařízení.
  • Stream se může přenášet k jednomu nebo více operátorům současně.
  • Data lze uchovat až 24 h, přenos dat je šifrován, lze vyhledat chybějící data, kamera funguje nezávisle na tom, jaký systém pro správu videa (VMS) nebo důkazů (EMS) bezpečnostní agentura využívá, vše běží na platformě Microsoft Azure.
  • Využití nositelných kamer je v souladu s GDPR.

Chytrá prevence pomáhá lépe chránit majetek i životy

Nositelné kamerové systémy se hodí nejen pro fyzickou ostrahu objektů, ostrahu staveb nebo pro patrolovací službu, ale dají se použít i v jiných odvětvích nesouvisejících přímo s bezpečnostním sektorem. Nosit je mohou zdravotníci, osoby v pečovatelských službách, revizoři, kurýři, dopravci atd.

Tyto malé šikovné streamovací kamery pracují nejen s praktickým přenosem videa a dat, ale mají i psychologický efekt. Řada osob si rozmyslí své jednání, když zjistí, že jsou nahráváni. Také sama ostraha se cítí více v bezpečí, když ví, že je vzdáleně kryta pracovníky pultu centrální ochrany.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle