Svatební šaty a obleky pro svatbu na přelomu jara a léta - co je IN a jak si vybrat?

Svatební šaty a obleky pro svatbu na přelomu jara a léta - co je IN a jak si vybrat? - inmagazin.cz Kategorie: VOLNÝ ČAS

Chystáte svatbu během pozdního jara nebo brzkého léta?



Myslete na to, že byste si měly šaty vybrat a zarezervovat nebo objednat ideálně 6-8 měsíců před termínem svatby, pokud vás tlačí čas, jsou 2-3 měsíce tím nejzazším termínem, kdy zajít do svatebního salonu a vybrat šaty pro nevěstu i oblek pro ženicha.

Přelom jara a léta je pro konání svatby naprosto ideální hned z několika důvodů:

  • Venku je teplo a vy můžete uspořádat svatební obřad i hostinu pod širým nebem.
  • Všude jsou rozkvetlé stromy a květiny, váš svatební den tak bude krásně romantický a svěží.
  • Nemusíte řešit teplé kabátky, peleríny, šátky, punčochy a další svršky jako u zimní nebo podzimní svatby, naopak můžete naplno zazářit ve vybraných svatebních šatech.

Trendy šaty na jarně-letní svatbu - užitečné tipy pro výběr

Vaše svatba se blíží a stále ještě nemáte vybrané šaty na svatbu? Myslete na to, že byste si měly šaty zarezervovat nebo objednat ideálně 6-8 měsíců před termínem svatby, pokud vás tlačí čas, jsou 2-3 měsíce tím nejzazším termínem, kdy zajít do svatebního salonu.

šaty

Svatební šaty koupit nebo půjčit?

Pokud přemýšlíte, zda volit pronájem nebo nákup šatů na svatbu, promyslete si, co pro vás bude příjemnější. Pronájem svatebních šatů je ideální, pokud si nechcete šaty schovávat na památku a chcete ušetřit. Prodej svatebních šatů znamená vyšší investici, ale je výhodný v tom, že vám šaty zůstanou nebo je můžete po svatbě prodat dál.

Vybírejte šaty podle počasí

Když už stojíte přímo ve svatebním salonu, je najednou těžké vybrat si z tolika možností. Můžete se odpíchnout od data svatby. Pokud chystáte svatbu v dubnu nebo začátkem května, myslete na to, že počasí může být ještě lehce proměnlivé a je možné, že oceníte svatební šaty s rukávem. V pozdějších měsících se zase zaměřte na lehké šaty, ve kterých vám nebude moc horko.

Styl svatebních šatů a módní trendy

K aktuálním trendům patří jednoduché svatební šaty s jemně zdobeným živůtkem a splývavou sukní. Velmi rafinovaně působí krajkové svatební šaty nebo ty v antickém či boho stylu. Z módy nevycházejí ale ani luxusní princeznovské šaty s přiléhavým živůtkem a bohatě nadýchanou sukní se spodničkou.

Nezůstávejte u jednoho stylu a ve svatebním salonu vyzkoušejte vícero typů šatů. Možná zjistíte, že ty, které jste si vysnila, nejsou úplně nejlepší a naopak šaty, které vám vybere zkušený personál salonu, vám padnou jako ulité. Ve svatebních domech Nuance Praha a Plzeň to s nevěstami opravdu umí a dokáží poradit v tom, co vám bude slušet.

Bílé šaty už nemusí být nutností

Zmínit bychom měli i barvu šatů, protože dnes se už nemusíte vdávat pouze v klasických bílých šatech. Jarní svatba je jako stvořená i pro šaty v jemných odstínech champagne nebo s nádechem růžové. Samozřejmě pokud chcete zůstat věrné klasice, nic tím nezkazíte.

I ženicha je potřeba patřičně obléknout - svatební obleky, co jsou aktuálně v kurzu

Na ženichy se často zapomíná (pravděpodobně i z toho důvodu, že muži neřeší to, co si obléknou, hlavně aby už měli zkoušku obleku za sebou). Pánské obleky na svatbu jsou přitom dostupné v tolika variantách, že se dají úžasně kombinovat s šaty pro nevěstu.

ženich

Vyhněte se klasice

Na jarní a letní svatby jsou letos v módě barvy jako béžová a zelená. Stálicí zůstává modrá ve všech odstínech.

Kromě barvy si může ženich zvolit i střih svatebního obleku. Klasické kvádro je sázkou na jistotu, ale co třeba zvolit netradiční sako s lesklými klopami nebo opravdu unikátní a nepřehlédnutelný žaket?  Na formální svatby, například na zámku či v kostele, začínají být velmi módní smokingy a samozřejmě obleky v barvě Navy.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv styl svatebních šatů a obleků, myslete na to, že byste se v nich měli především cítit uvolněně a příjemně, abyste si svou jarní nebo letní svatbu užili od rána až do večera.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle