Kanady - vojenská obuv, kterou můžete nosit i vy!

Kanady - vojenská obuv, kterou můžete nosit i vy! - Inmagazin.cz Kategorie: VOLNÝ ČAS

Vojenské kanady nejsou jen pouhou součástí oděvů vojáků a ozbrojených složek. Toto obutí se dnes běžně nosí jako outdoorová obuv i jako stylový doplněk podtrhující módní trendy. Kde se kanady vzaly a proč jsou tak super?



Jsou armádní kanady z Kanady?

Je to tak - kanady původně pocházejí z kanadské divočiny, kde se používaly jako boty pro dřevorubce. Šlo o odolnou holeňovou obuv šněrovanou na tkaničky, které byly ve vrchní části skryty pod manžetou, aby se nepletly do klestí.

Kanady se začaly využívat i jako army obuv neboli bojové boty (combat boot) v americké, francouzské, ale i české armádě. Postupně se vojenské kanady začaly objevovat i jako běžná obuv pro volný čas a dnes je najdete v nabídce obchodů i armyshopů. Kvalita zůstala, jediné, co se změnilo je, že už nemají krycí manžetu. Pokud toužíte po původní vojenské obuvi, která byla využívána právě v české armádě, zapátrejte v nabídce armyshopu Armatex.

Došlápněte si na jakýkoli terén i povětrnostní podmínky

Co je tajemstvím úspěchu této vojenské obuvi? Je to hned několik věcí:

  • vysoká voděodolnost,
  • příjemný materiál z kůže, usně nebo dalších funkčních materiálů,
  • prodyšnost,
  • odolná protiskluzová podrážka.

Vojenská obuv typu kanady v sobě spojuje vše, co očekáváte od obuvi, která má odolat měnícímu se povrchu i počasí. Můžete si v nich troufnout na chůzi v podmáčeném terénu, skrz neprostupné houští, v písku i na ostrých skalách. Nevadí, když bude pršet, sněžit nebo svítit slunce - vaše nohy budou v suchu a teple vždy a všude.

kanady

Vojenské kanady jsou ideální nejen jako outdoorová obuv, ale skvěle se hodí i pro venkovní aktivity, jako je paintball nebo airsoft. Při pohybu v neznámém terénu oceníte zejména oporu, kterou budou armádní kanady poskytovat snadno zranitelným kotníkům. Skrz podrážku navíc neucítíte žádný kamínek a došlap pro vás bude příjemný i během několikahodinové chůze.

Stylovka, kterou si můžete vzít k maskáčovému oblečení i k šatům

Vojenské boty kanady nejsou jen skvělou volbou pro náročnou turistiku a adrenalinovou zábavu. Jejich unikátní vzhled z nich dělá stylový módní doplněk, který si našel cestu zejména do punkové a metalové kultury, kdy se nosí jako mužská obuv, ale i jako dívčí doplněk k šatům nebo sukním.

kanada

Možná by dříve nikdo nečekal, že se původní dřevorubecká a později vojenská obuv stane součástí lidových botníků, ale je to podobné jako s džínami, které byly původně určeny jako pracovní oděv a dnes si bez nich naše šatníky neumíme představit. Kvalita a styl si k lidem vždy najdou cestu.


Štítky



facebook   Doporuč přátelům




CLUB ŽENA


Lifestyle