Maso v popradských kasárnách
Maso v popradských kasárnách nikdy nebylo. Ve srovnání s kasinem (kasárnami) v Kynšperku. V Kynšperku sice maso bylo, ovšem živé, pochodující. Porce obsahující i živé masné červy nebyly výjimkou.
Proč v Popradu maso nebylo? Protože zde byli spojaři. A kuchaři potřebovali volat domů. Mobily tehdy ještě nebyly. Vyvexlovali tedy maso se spojaři.
Kamarád Báťa stál ve frontě v jídelně. U okýnka dostal knedlíky, omáčku ale maso ne. Jako všichni ostatní. Ohnul se tedy pod výdejní okno a ptal se vydávajícího kuchaře: „ Maso nebude?“ Místo odpovědi dostal naběračkou po čele. Taky odpověď. Pádná a stručná.
Pak byl jednoho dne den ČSLA. Kuchaři se chtěli zavděčit vojákům. Začali vyrábět smažený sýr s hranolkama. Technologicky příliš složité pro vojenskou jídelnu.
Hranolky se smažily strašně dlouho. 100 lidí dostávalo oběd asi hodinu. Smažený sýr dopadnul ještě hůře. Vojenští kuchaři dali všechen sýr obalené plátky – na jednu hromadu.
Hromada se slepila v jednu ohromnou hroudu. Tedy začali z ní odkrajovat plátky. Ty servírovali vojákům. Úchvatné. Vypadalo to jako nakrájené plátky sekané proložené strouhankou. No, pořád lepší, než mít hlad.
Další zelené příbehy si můžete přečíst zde:
http://www.inmagazin.cz/kategorie/zelene-pribehy.aspx

Vaše názory |
Armáda ztratila dvě tatrovky za 18 milionů. - Autor: no a co14. 12. 2011
NATO straší Rusko ať neinvestuje do raket - Autor: deštník7. 12. 2011
abrams nebo T90 ? - Autor: kterej ?12. 10. 2011