Nový trend v Therme Laa - Hotel & Spa
Kategorie: CESTOVÁNÍLázeňský a wellness komplex Therme Laa Hotel & Spa, který se nachází v dolnorakouském Weinviertelu na česko-rakouských hranicích necelou hodinu cesty z Brna a tři hodiny cesty z Prahy nabízí jako jediný wellness komplex v Rakousku kombinaci relaxace a kurzů vaření se špičkovým kuchařem.
V posledních letech se na televizních obrazovkách objevil boom pořadů o vaření a vaření se tak stalo velmi trendovým a žádaným tématem. Už několik let pořádají také v Rakousku a Německu špičkoví šéfkuchaři kurzy vaření, které se těší stále větší popularitě. Také oblast seminární turistiky zasáhlo „vaření“. Od sjíždění řek a horolezectví se teambuilding přesunul do kuchyně, kde kolegové a kolegyně společně vaří několik chodů. Hotel Therme Laa Superior jako první ve wellness branži objevil toto téma a od března 2009 nabízí balíček „Wellness & Cooking“ se šéfkuchařem Erichem Bauerem v německém a anglickém jazyce.
Televizní kuchaři nabízejí tipy a triky
Za průkopníka televizního vaření se považuje Brit Jamie Oliver, který jako první se svojí kuchařskou show „The Naked Chef“ vzbudil pozornost. Jeho kredo je používání výhradně kvalitních a hodnotných produktů. V německy mluvícím světě platí jako trendový kuchař Tim Mälzer. Také v Rakousku jsou kurzy vaření nyní velice oblíbené. Therme Laa proto přichází od jara 2009 s kurzy vaření s Erichem Bauerem, který nabízí kulinářské umění na nejvyšší úrovni.
„Wellness & Cooking“ v Therme Laa
V rámci balíčku „Wellness & Cooking“ nabízí Erich Bauer dva různé moduly kurzů vaření, na kterých se účastníci vydají za dobrodružstvím chutí. Kurzy jsou určené jak pro jednotlivce, páry, tak i pro celé rodiny. Důraz se klade na zpracování regionálních a sezónních produktů v netradiční kompozice. Nabídka „Wellness & Cooking“ v Therme Laa spojuje klid, odpočinek a uvolnění se zajímavým kuchařským coachingem s cílem vyváženého stravování. Když je tělo a duch v rovnováze, vyzařuje člověk přirozenou krásu. Aby se tohoto dosáhlo je zdravá a vyvážená strava nezbytná.
„Wellness & Cooking pro jednotlivce a páry“
Nabídka modulu “ „Wellness & Cooking pro jednotlivce a páry“ v termínu od 17. – 19. května 2009, je určena pro zájemce, kteří si chtějí při relaxačním wellness pobytu dopřát obohacení o poznatky z kuchyně. Účastníci se dozví, že vaření a jídlo je smyslné, a nebo také, že společné vaření podporuje komunikaci a pomáhá při zvládání problémů. Cílem kurzu je společně vytvořit něco lahodného.
„Wellness & Cooking pro rodiny“
Modul „Wellness & Cooking pro rodiny“ je určen rodinám s dětmi od šesti let. Erich Bauer společně s dětskou pedagožkou připravili od 12. – 15. července nebo 19. – 22. července 2009 tipy a triky, které se týkají zálib a stravovacích návyků dětí. V rámci kurzu navštíví účastníci regionálního producenta, který dodává do hotelu a lázní místní speciality. Společně je na programu také návštěva pštrosí farmy, konopné naučné stezky nebo farmy se skotem. Na závěr budou servírována připravená jídla u společné večeře a všichni účastníci dostanou jako dárek kuchařskou zástěru.
Zdravá výživa s Erichem Bauerem
Heslo Ericha Bauera „Pravá dobrodružství vznikají v hrnci“ se výborně slučuje s nároky restaurace hotelu Therme Laa Superior. Také v Therme Laa stojí v centru pozornosti sezónní a regionální produkty nejvyšší kvality, z kterých se připravují výtečné pokrmy.
Špičkový šéfkuchař Erich Bauer začal svojí kuchařskou kariéru v polovině 80. let a sbíral deset let zkušenosti po celém světě, jako například na Bora Bora, v Rusku, Řecku, New Yorku nebo Švýcarsku. V roce 2007 založil Erich Bauer ve Vídni tzv. „art cooking“ – kuchařskou školu zvláštního umění. Je zastáncem zdravé výživy.
Nové trendy ve vaření s sebou přináší větší zájem o zdravou výživu. Spotřebitelé stále více kladou důraz na to, co kupují a upřednostňují regionální a sezónní produkty. Díky nespočetných televizním pořadům o vaření se dostává do povědomí, že kvalitní produkty se stávají díky improvizaci a experimentování opravdovými zážitky pro naše chuťové buňky.
Doporuč přátelům
Vaše názory |
K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.