Super letní koktejly
Kategorie: RECEPTYNevíte už, čím se v letních dnech osvěžit? Zkuste si připravit nějaký báječný koktejl!
Když se řekne parné léto, co se vám vybaví? Písečné pláže, moře a krásní barmani, co míchají pestrobarevné koktejl?
Koktejly k létu neodmyslitelně patří, o tom žádná. Ale abyste nějaký ten koktejl mohli ochutnat, nemusíte hned jezdit někam k moři.
Přinášíme pár receptů, jak na ně:
Růžové zrození
Suroviny: polosuchá moravská Frankovka, neperlivá voda, snítka šalvěje
Postup: Do sklenice vložte led, zalijte do ½ vínem, vložte několik lístků šalvěje, dolijte neperlivou vodou a ozdobte snítkou šalvěje navrch.
Zázvorák
Suroviny: 6 cl Božkov Bílý, 12 cl zázvorové pivo nebo zázvorový tonik, limeta
Postup: Vysokou sklenici naplňte ledem, přidejte Božkov Bílý a dolijte zázvorovým pivem nebo tonikem. Ozdobte limetou a servírujte.
Metaxa Cucumber
Suroviny: 4 cl Metaxy 5*, 1 cl cukrový sirup (50 % vody, 50 % cukru), 2 cl limetková šťáva, 3 plátky salátové okurky + čerstvá bazalka, 8 cl Tonic
Postup: Do sklenice vložte 3 plátky salátové okurky a limetkovou šťávu. Přidejte cukrový sirup, vymačkejte paličkou a dosypejte kostkovým ledem. Zalijte Metaxou a tonikem. Zamíchejte a ozdobte plátkem okurky a lístky bazalky.
Malinová rozkoš
Suroviny: 100 g malin, 1 lžička citronové šťávy, 1½ lžíce cukru, vychlazeny´ sekt, podle potřeby
Postup: Rozmixujte 100 g malin, 1 lžičku citronové šťávy, 1½ lžíce cukru. Protřete sítem, abyste odstranili zrníčka. Rozdělte do šesti vysoky´ch sklenek na šampaňské a dolejte vychlazeny´m sektem.
Kiwi infuze
Suroviny: 3 vyzrálé banány, 6 kiwi, 600 ml 100% jablečné šťávy, kostky ledu, dle potřeby, tenké plátky kiwi, na ozdobu
Postup: Rozmixujte 3 banány, 7 kiwi s 600 ml 100% jablečné šťávy. Nalijte do vysoky´ch sklenic na kostky ledu.
Ozdobte plátky kiwi a podávejte s jednou či dvěma širšími slámkami.
Mimosa
Suroviny: Bohemia Sekt demi sec nebo nealkoholický Bohemia Sekt, čerstvě lisovaná pomerančová šťáva
Postup: Do sklenky nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy vylisované z dobře vychlazených zralých pomerančů, doplňte 1 dílem sektu, podávejte na ledu, ozdobte plátkem přepůleného pomeranče
Štítky
Doporuč přátelům
Vaše názory |
K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.