Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje
Kategorie: RECEPTYSuper jednoduchý recept, jak ohromit návštevu domácí zmrzlinou! Vyzkoušejte jej sami.
Točená zmrzlina nebo kopečková? A věřili byste, že si takovou skvělou kopečkovou zmrzlinu můžete vyrobit doma bez přístroje na zmrzlinu? A budou vám na to stačit pouze 2 základní ingredience!
Ingredience
Plechovka kondenzovaného slazeného mléka (cca 400ml)
Smetana s vyšším obsahem tuku (min. 30%)
Z těchto dvou ingrediencí získáte jemný smetanový základ, ze kterého je skvělá jakákoliv zmrzlina.
Jak na to
Nejprve kondenzované mléko umístěte do chladničky a pořádně vychlaďte. Vychlazenou smetanu ušlehejte ručním mixérem do takové konzistence, kdy se budou tvořit tuhé špičky. Mírně snižte rychlost mixéru a přilejte kondenzované mléko. Zde je chvíle pro ty náročnější – pokud máte chuť na jahodovou, vanilkou nebo jinou zmrzlinu, nyní můžete přidat příchuť, krásně se zapracuje. Až budete mít ve směsi vše, co si přejete, rychlost zvyšte a šlehejte, dokud nebude směs hustá a ztuhlá.
Třikrát hurá, protože zmrzlina je na světě! Umístěte ji do velké uzavíratelné nádoby a zmrazte nejméně 6 hodin, ideálně celou noc.
Dali byste si raději zmrzlinu s kousky oříšků, čokolády nebo ovoce? Připravte si příchutě pro zmrzlinový základ.
Související články:
Skvěle krémová jahodová zmrzlina
Ochuťte si zmrzlinu podle svého!
Jak si připravit příchutě k domácí zmrzlině?
Doporuč přátelům
Vaše názory |
K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.