Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Kategorie: RECEPTY

Super jednoduchý recept, jak ohromit návštevu domácí zmrzlinou! Vyzkoušejte jej sami.

 

 



Točená zmrzlina nebo kopečková? A věřili byste, že si takovou skvělou kopečkovou zmrzlinu můžete vyrobit doma bez přístroje na zmrzlinu? A budou vám na to stačit pouze 2 základní ingredience!

Ingredience

Plechovka kondenzovaného slazeného mléka (cca 400ml)

Smetana s vyšším obsahem tuku (min. 30%)

Z těchto dvou ingrediencí získáte jemný smetanový základ, ze kterého je skvělá jakákoliv zmrzlina.

Zmrzlina

Jak na to

Nejprve kondenzované mléko umístěte do chladničky a pořádně vychlaďte. Vychlazenou smetanu ušlehejte ručním mixérem do takové konzistence, kdy se budou tvořit tuhé špičky. Mírně snižte rychlost mixéru a přilejte kondenzované mléko. Zde je chvíle pro ty náročnější – pokud máte chuť na jahodovou, vanilkou nebo jinou zmrzlinu, nyní můžete přidat příchuť, krásně se zapracuje. Až budete mít ve směsi vše, co si přejete, rychlost zvyšte a šlehejte, dokud nebude směs hustá a ztuhlá.

Třikrát hurá, protože zmrzlina je na světě! Umístěte ji do velké uzavíratelné nádoby a zmrazte nejméně 6 hodin, ideálně celou noc.

Dali byste si raději zmrzlinu s kousky oříšků, čokolády nebo ovoce? Připravte si příchutě pro zmrzlinový základ.

Související články:

Skvěle krémová jahodová zmrzlina

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Domácí vanilková zmrzlina

Jak si připravit příchutě k domácí zmrzlině?


facebook   Doporuč přátelům



Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.





CLUB ŽENA


Lifestyle